søndag 3. april 2011

Det beste under.

Nå som våren og sommeren nærmer seg med stormskritt her til lands merker vi at ikke like mange vil kjøpe ullklær til barna sine. Et godt alternativ er deilige økologiske bodyer og pysjamaser fra Lilleba, et norsk merke som produserer de mykeste plagg i bambus-, soya- og bomullsblandinger.


Bak Lilleba står Silje Sivertsen som savnet gode sunne barneklær da hun ble mor. Løsningen ble å lage de selv, og hva er bedre enn å bruke slitesterke og miljøvennlige materialer som bambus og soya! Hun er en av de første i Norge som bruker disse materialene i klesproduksjon, og vi håper at mange følger på. Bambus er spådd å ta over for mye av bomullsproduksjonen i framtiden på grunn av alle de positive egenskapene til fibrene. Hva er så bra med Bambus?
  • Bambus er den raskest voksende planten på jorda. Den kan vokse 15 cm i døgnet!
  • I motsetning til bomull trenger ikke bambus gjødsling eller plantevernmidler for å vokse optimalt.
  • Den trekker til seg og støter ifra seg fukt og regulerer varme og kulde, slik som ull.
  • Bambus er antibakterielt og fjerner vond lukt, og egner seg derfor veldig godt til allergikere.
  • Bambus er veldig slitesterkt! 
  • Bambusplantene renser lufta og produserer mer oksygen enn det trær gjør. 


Lillebaklærne våre er veldig populære og vi har fått høre at barn ikke vil skifte til vanlige klær når de skal i barnehagen om morgenen! Det liker vi. Ler mer om Lilleba, kolleksjonene og filosofien bak merket på www.lilleba.no. De fantastiske bildene har vi funnet her og her :)

Nå har vi endelig fått inn deler av vårens herlige kolleksjon i butikken, kom og kikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar